PLUTOS | Produkt-breakdown

PLUTOS | Produkt-breakdown

Vi har bestemt oss for en ny bloggserie, nemlig en såkalt produkt-"breakdown".
Formålet med dette er å gå i sømmene på produkter vi tilbyr, både hva gjelder ingredienser og analytiske bestanddeler, men også råvarenes opprinnelse og næringsverdi for hunden.
Med økt fokus på innholdet i godbiter, blant annet som følge av Fanconi-syndrom. Samtidig som fokuset på bærekraft øker for hver dag som går - mener vi at dette er et fornuftig initiativ.
Formatet på produkt-breakdown vil primært være faktabasert, og vi skal forsøke å være så transparente og objektive som overhodet mulig slik at innleggene gir mest mulig verdi til publikum.
Produkt breakdown

PLUTOS

Kalde fakta

Ingredienser: ca. 99% laktosefri melkeprotein (human grade, naturlig), ca. 1% vann, vitamin E, emulgator og okselever (forskjellig tilsetning på de forskjellige smakene).

Smakstilsetningen er naturlig: annatto, rødbete, cochineal, lycopene.

Annet: 100% naturlig (ingen kunstige fargestoffer eller kunstige tilsetningsstoffer), human grade

Råvarenes opprinnelse

Portugal og omkringliggende Europeiske land. Vann fra Madeira.

Sertifiseringer

GMP og HACCP sertifisert med ISO 9001-sertifisering underveis.

Produksjon

Plutos produseres på øya Madeira utenfor Portugal. 

Fordeler

  • Primært én ingrediens (laktosefri melk)
  • Human grade
  • Ingen kunstige tilsetningsstoffer eller kunstige fargestoffer
  • Kun Europeiske råvarer
  • Laktose- og glutenfri (reduserer risiko for diarre mm)
  • Proteinrikt, lite fett og lite karbohydrater
  • Tryggere enn hardere ostetygg fordi den ikke splintrer på samme måte

Ulemper

  • Et langreist produkt (importeres fra Madeira), negativt i forhold til bærekraft
  • Kan lett knekke dersom det faller på hardt underlag
  • Kan være for hardt for enkelte hunder
  • Kan være litt for enkel å sluke for enkelte hunder

Konklusjon

Plutos er et godt tyggeprodukt for de fleste hunder.  Bestående av laktosefri melk gjør at produktet er rikt på protein, lavt på fett og karbohydrater, og reduserer risikoen for diarre.

Produktet er relativt hardt, uten at det er stor risiko for at tyggebeinet splintrer underveis i tyggingen. Dette er positivt i forhold til andre, hardere ostetygg. 

En ulempe er at produktet er relativt langreist, med produksjon på Madeira utenfor Portugal.

SJEKK UT PLUTOS.

plutosstorfe
Denne artikkelen ble postet i kategorien Blogg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vi benytter oss av informasjonskapsler for å gi deg en god opplevelse på vår side. Om du fortsetter å bruke siden, så godtar du dette.