Fortellingen om Leon

De av dere som følger oss på Instagram har nok sett denne kjekkasen før. Nå ønsker vi å dele hans historie med dere!

Denne historien blir skrevet og delt med tillatelse fra Leon sine eiere.

Leon

Hvor er Leon fra?

Leon er hatt han lang vei for å komme dit han er i dag. Han ble i sin tid plukket opp på gata i Ungarn av FAPF. (Foundation of Animal Protection in Füzesabony)

Dette er en veldedighetsorganisasjon som samler inn penger til mat, vaksiner, og operasjoner som dyrene trenger. De blir boende på en kennel helt til noen velger å adoptere eller tilby et fosterhjem.

Leon var i en søskenflokk på 5-6 hunder, og ettersom han var den søteste var valget enkelt. Leon skulle bli med hjem!

Tv2 har forøvrig skrevet om veldedighetsorganisasjonen for noen år tilbake. Trykk på knappen nedenfor for å lese artikkelen (Obs: inneholder sterke bilder)

Tv2-artikkel

Oppvekst i Ungarn

Leon ble adoptert da han var ca. 12 uker gammel. Det vi vet er at moren til Leon ligner veldig på en Jack Russel Terrier, men hun er ikke en renrase. Faren vet vi dessverre ingenting om. Leon hadde 5-6 søsken og alle har blitt adoptert.

Leon, som er født 20.Oktober, 2015, fikk altså et nytt hjem etter ca. 12 uker. Med nytt hjem fulgte også nye venner. Manilla, den svarte hunden, er en gatehund som som hadde levd noe vi tror var et tøft liv. Han ble tatt inn av FAPF og senere adoptert av en norsk student. Tilia (toller) ble også god venn med Leon, og begge passet godt på han i parken.

leon-brødre

Leon og vennene hans

Som dere ser i bildene over hadde Leon flere venner, og spesielt Ilo var en viktig brikke i oppveksten. Leon og Ilo bodde sammen i ca 2 måneder, men ble veldig gode venner på den korte tiden. Ilo er en ekstremt flink border collie som har deltatt i flere mesterskap i Sverige innen lydiget.

I filmen under kan dere forøvrig se Leon sammen med alle søsknene hans, og etterhvert kommer moren inn i bildet.

hund i snø

Hvordan er livet til Leon nå?

Leon er i dag 4 år gammel. Han storkoser seg i landlige omgivelser i Sandefjord, er frisk og rask, og har ekstremt mye energi.

Vi legger stadig ut bilder av han på Instagram, så om dere ønsker å se mer til han: Trykk på knappen under og følg oss!

Følg Leon og Qualipet på Instagram