GUIDE TIL KOSTTILSKUDD FOR HUND

Det finnes en jungel av kosttilskudd og det kan være vanskelig å navigere i dette terrenget. Denne guiden er utviklet for at du skal få en oversikt over de ulike kosttilskuddene.

Friske hunder som har et fullverdig kosthold har normalt ikke behov for kosttilskudd. Imidlertid er det plager og sykdommer som tilsier at hunder kan ha nytte av kosttilskudd.

Guiden under er ikke uttømmende, og kan ikke på noen måte ses på som en fasit. Guiden er utarbeidet som et forsøk på å gi en oversikt over våre kosttilskudd for hund.

Kontakt alltid veterinær ved symptomer på sykdom eller lignende.

Oversikten grupperer de ulike kosttilskuddene ut ifra bruksområde, og følger under.

Mange hunder vil fra tid til annen slite med ulike mageproblemer. Magesmerter er et komplekst symptom og det kan være flere ulike årsaker og behandlinger.

Beskrivelse:
Kostfiber for en stabil mave
Mave-tarm fra Norsk Dyrehelse er frø som inneholder rikelig med kostfiber som støtte for mavens normale funksjon.
Vi anbefaler å alltid kontakte veterinær med mavebesvær for hund og katt.

Bruksområde:
Mave-tarm fra Norsk Dyrehelse er frø som inneholder rikelig med kostfiber for å gjenopprette mavens normale funksjon.

Beskrivelse: Probiotika kan bidra til å stabilisere tarmfloraen. Den består av melkesyrebakterier som kan ha god effekt ved forstyrrelser i tarmfloraen ved for eksempel diarrè, forstoppelse, stressende situasjoner, antibiotikabehandling og fòrskifte. Vi anbefaler å kontakte veterinær ved magebesvær for hund og katt.

Hvis du har en hund som jakter, trener, konkurrerer, eller av andre ulike årsaker utfører aktivitet som krever høy intensitet og energi – kan det være fornuftig å vurdere ulike kosttilskudd som er tilpasset hardtarbeidende og aktive hunder.

Beskrivelse:
Kronch Pemmikan gis til hunder som virkelig skal prestere, eller av andre grunner har behov for et høykonsentrert energitilskudd.

  • Øker hundens yteevne
  • Inneholder ca 6000 kcal pr. kg
  • Passer perfekt til jakt-, slede- og andre arbeidshunder
  • Kan også passe godt til restitusjon etter hardt arbeid

Bruksområde:
Denne gis til hunder som virkelig skal prestere, eller av andre grunner har behov for et høykonsentrert energitilskudd. Genialt på lengre turer, krevende aktiviteter, konkurranser. eller som en ekstra boost.

Beskrivelse: MSM fra Norsk Dyrehelse er en naturlig og organisk svovelkilde som er viktig for dyrenes oppbygging av brusk, ledd, sener, bindevev, skjelett, muskler og pels.

Hunder som trenes hardt, kan oppleve å få en lettere restitusjonstid.

Bruksområde: MSM er bra for alle hunder ettersom det kan hjelpe til med celleoppbyging. Uansett alder, rase og bruksområde kan MSM bidra til at hunden din kan bli piggere.
Mange av våre kunder kombinerer grønnleppemusling med MSM for å få en så bra effekt som mulig. Spesielt gjelder dette hunder som utsettes for slitasje ved trening og konkurranser, samt rednings-hunder og andre brukshunder.

Beskrivelse:Hyaluron+ fra Norsk Dyrehelse er en blanding av verdifulle næringsstoffer som kan forebygge slitasje på leddene, samt gi ditt dyr en økt  fleksibilitet.

Hyaluron+ kan gis forebyggende til aktive hunder og til hunder som fort blir støle i leddene.

Bruksområde:Hyaluron+ fra Norsk Dyrehelse er en blanding av verdifulle næringsstoffer som kan forebygge slitasje på leddene, samt gi ditt dyr en økt  fleksibilitet. MSM, Glukosamin og Kondroitin er stoffer som kroppen behøver for å reparere og bygge opp leddbrusk, ligament og celler. Hyaluron finns naturlig i leddene som leddvæske for å smøre og støtdempe leddbrusket.

Beskrivelse: Norsk Dyrehelse sin væskeerstatning er utviklet for å gi din hund raskere gjenoppretting av væskebalansen og de viktigste elektrolyttene som trengs for å få tilført nok væske etter for eksempel hardt arbeid.

Beskrivelse: Nypepulver er et kosttilskudd som kan gi økt energi. Nyper er rike på antioksidanter som kan hjelpe dyrets kropp å forsvare seg mot frie radikaler som bryter ned celler og framskynder aldringsprosessen. Nyper kan styrke immunforsvaret, og er dessuten rik på C-vitamin. Nyper kan bidra til fleksibilitet og smidige ledd hos hund og katt.

Beskrivelse: Pro-X er et proteinpulver til unge og voksne hunder for å gi mer energi, bedre prestasjon og utholdenhet.

Pro-X er velsmakende, lettopptakelig og har lavt allergipotensial. Anbefales for hunder over 12 måneder. Pro-X er ikke en erstatning for daglig matinntak.

Det finnes en rekke kosttilskudd for hund som retter seg mot ulike aspekter tilknyttet immunforsvar og helse. Alt fra kosttilskudd som fokuserer generelt på immunforsvar, til kosttilskudd som fokuserer på vitalitet og hjerneaktivitet. Her ser du et par av dem.

Beskrivelse: Vitaminsupplementfremstilt av brokkoli, spinat og gulrot. EasyVital DailyCare Green inneholder viktige naturlige vitaminer og mineraler som bidrar til det daglige vedlikeholdet og fornyelsen av kroppens celler.

Bruksområde: Kan anvendes som et daglig tilskudd til alle hunder, uansett alder.

Beskrivelse: Senior kan bidra til et mer aktivt  og bevegelig liv for din pensjonist.

Senior kan virke lindrende ved leddplager.

Bruksområde: Senior fra Norsk Dyrehelse er et fórtilskudd spesialtilpasset for eldre dyr. Senior kan bidra til dyrets helse og velbefinnende, og kan styrke immunforsvaret.


kr 349.00kr 1,129.00
Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden

Beskrivelse:Spirulina kan bidra til dyrets helse og velbefinnende. Det kan styrke immunforsvaret, kan være bra for huden, og pelsen kan få mer glans. Spirulina kan hjelpe til å opprettholde god fordøyelse, samtidig som det også er bra for munnhelsen. Spirulina består av 60-70%  proteiner. Proteininneholdet i Spirulina er 3 ganger større pr. vektenhet sammenlignet med oksekjøtt.

Stive ledd, støl muskulatur og manglende mobilitet er en gjenganger spesielt hos eldre hunder.

Her finner du kosttilskudd som retter seg mot stive ledd, støl muskulator og manglende mobilitet.

Bruksområde:
Multiflex fra Norsk Dyrehelse er et tilskuddsfòr som inneholder en spesialblanding med verdifulle næringsstoffer som kan være bra for en god leddhelse på lang sikt. Multiflex kan være bra for leddhelsen og dens normale funksjon, og er byggestener for leddbrusket. Multiflex kan gi økt utholdenhet, og kan virke lindrende på leddplager. Multiflex kan også gis forebyggende til hardtarbeidende hunder.


kr 349.00kr 1,129.00
Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden

Bruksområde: Mange dyr har, eller kan med alderen få problemer med sine ledd. Leddinflammasjoner kan lede til smerte, kan forverre livskvalitet og kan minske dyrets livsglede.

Vi anbefaler å kombinere glukosamin med MSM og Laksolje.

Bruksområde: For bevegelighet og smidige ledd. Led Support Vet fra Norsk Dyrehelse er et kraftfullt kosttilskudd for hund og katt


kr 329.00kr 1,129.00
Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden

Bruksområde: Tilskudd for leddhelsen til unge hunder/valper.
Juniorflex fra Norsk Dyrehelse er tilpasset valper/unghunder fra 5 måneder.
Juniorflex innholder Grønnleppemussling og C-vitamin som kan være gode byggesteiner for leddhelsen. C-vitamin (kalciumaskorbat) er skånsomt for dyrets mave.

Pelsen gir på mange måter uttrykk for hundens helse, og mange hunder er plaget med irritert hud, små infeksjoner og andre hud- og pelsrelaterte problemer. Les om våre kosttilskudd innenfor dette segmentet her.

Beskrivelse:
Lakseolje 500ml fra Radical Dog er en kilde til omega 3/6, DHA/DPA/ALA. Fra superfersk norsk laks, og helt naturlig.

Bruksområde:
Kosttilskuddet inneholder essensielle fettsyrer som er fordelaktig for hud, pels og hjertehelse. Kommer i praktisk squeeze-flaske.

-30%
Opprinnelig pris var: kr 199.00.Nåværende pris er: kr 139.00.

Beskrivelse: Blodpulver fra Norsk Dyrehelse kan hjelpe til å forbedre pelskvaliten. Blodpulver kan også være bra for muskelmassen til hardtarbeidende dyr, som kappløpnings- og jakthunder samt til ungdyr, drektige dyr og de som mosjonerer mye. Blodpulver kan også fungere utmerket som jerntillskudd til tisper i forbindelse med løpetid og gjennom eventuelt innbilt svangerskap.

Beskrivelse:Kelp kan bidra til å styrke motstandskraften mot infeksjoner, og er et populært produkt når det gjelder pels og klør. Fremfor alt gjelder dette hunder som har redusert pigmentering, for eksempel vintersnute eller er rosa i munnen. Kelp kan også bedre munnhelsen.

Tannhelse er viktig, også for hunder. Det finnes en rekke produkter for å bidra til bedre tannhelse for din hund.

Beskrivelse:
Anti Plakk fra Norsk Dyrehelse kan motvirke plakk, tannstein og dårlig ånde.

Blæretang (Fucus vesiculosus) er et naturlig vekstevne fra havalger. Ingrediensene tas opp i blodet og sammen med dyrets eget spytt dannes en sammensetning som gjør at tinnsteinen kan brytes ned og gjøre det vanskeligere for nytt belegg å feste seg. Det er velkjent at en god spyttproduksjon hos dyr kan bidra til å støte bort de bakterier som gir opphav til plakk og tannstein.

Spørsmål?

Kontakt oss for mer informasjon.

Kontakt oss