Godbiter og tygg

Sunne, rene, og trygge godbiter

Hva slags godbiter og tygg vi peiler oss inn på.

Med fare for å gjenta oss selv til det kjedsommelige, presiserer vi her nok en gang vårt konsept og våre byggesteiner når det gjelder godbiter. Trygt, sunt og rent. Mange skjønner kanskje hva det går i når det gjelder de tre byggesteinene, men vi ønsker allikevel å utdype rundt hva vi legger i det.

Trygt

Vi skal ikke ta noen risiko med våre kjæledyr. Derfor mener vi for eksempel at man ikke skal kjøpe godbiter med asiatisk opphav. Grunnen er enkel, det har forekommet tilfeller av Fanconi syndrom, som kan ha en sammenheng med godbiter fra Asia. Ut over det skal godbitene komme fra land med god matsikkerhet og en velregulert kjøttindustri.

Sunt

Dette er omdiskutert og vanskelig å definere. Vårt standpunkt er at hunder, generelt sett, trenger mest mulig protein av høy kvalitet. Av den grunn ønsker vi å prioritere produkter som inneholder mye rent kjøtt. Dette standpunktet baserer vi på forskning fra NMBU ved Øyvind Ahstrøm.

Rent

Dette henger naturlig nok sammen med sunt. Et annet aspekt er at man unngår å fylle opp produktene med unødvendige og ofte usunne tilsetningsstoffer. Et annet viktig tema er enkelte nasjoners antibiotikabruk. Dette har ofte har vært problematisk i form av at hunder som spiser slikt kjøtt regelmessig kan utvikle en resistens mot antibiotika, som i fremtidige tilfeller kan være skjebnesvangert.

Så hva innebærer dette for hvordan vi jobber?

Vi prioriterer å ta inn lite foredlede produkter fra nasjoner som bruker lite antibiotika i sin husdyrproduksjon. Fokuset rettes ofte mot europeiske nasjoner, jo mer kortreist, jo bedre – også av et bærekraftperspektiv.

Bærekraft blir et stadig viktigere område, også for oss. Kortreiste produkter er derfor nedfelt i vår strategi – så følg med på vår reise fremover.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vi benytter oss av informasjonskapsler for å gi deg en god opplevelse på vår side. Om du fortsetter å bruke siden, så godtar du dette.