Fanconi syndrom

Fanconi syndrom er enten et medfødt eller ervervet syndrom som innebærer at nyrens funksjon er defekt.

Enkelte raser har større forekomster av medfødt Fanconi syndrom (Basenji), mens ervervet syndrom kan ramme alle raser.

Typiske symptomer ved syndromet er at hunden begynner å tisse og drikke mye. Etterhvert blir også allmenntilstanden vesentlig svekket, og man må kontakte veterinær.

Så hvorfor skriver vi i QualiPet om dette?

Man har lenge vært usikker på hva som er årsaken til at Fanconi syndrom oppstår, men det er sannsynlig at det er en kobling mellom syndromet og tørkede godbiter fra Asia.

Det har vært slik at veldig mange av de hundene som har vært innom veterinær for undersøkelse har spist tørkede godbiter fra Asia i forkant, slik at det sannsynligvis er årsaken til syndromet.

Konklusjonen er: vær varsom på godbitene. Det er viktig at man vet hvor godbitene kommer fra, og også hvor ingrediensene til godbitene kommer fra.

godbiter fra europa

Mange tror kanskje at de er trygge så lenge et produkt er “Made in Europe”, men det hjelper ikke hvis ingrediensene kommer fra Asia. Pass derfor på at du vet nøyaktig hvor både produktet og ingrediensene kommer fra.

Hva gjør vi i QualiPet for å være på den sikre siden?

Vi tilbyr kun Europeiske produkter, og vi har alltid full kontroll på hvor alle ingrediensene i produktene stammer fra. Du vil ikke finne produkter hos oss som er produsert utenfor EU eller inneholder kjøtt fra land utenfor EU.

Denne artikkelen ble postet i kategorien Blogg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *