Bærekraftsmål 8 – anstendig arbeid og økonomisk vekst

mal 8 bokmal

 

 

 

 

 

 

 

 

Som nevnt i et tidligere blogginnlegg har vi et direkte arbeid mot bærekraftsmålene, og vi har avgrenset for at vi skal kunne gå nærmere inn på dette, og holde det på et konkret nok nivå.

Det er hele 17 mål i FNs bærekraftsmål, og vi har valgt ut to stk. Vår strategiske periode er på 1-3 år, og først ut er bærekraftsmål nr 8, nemlig:

  • Anstendig arbeid og økonomisk vekst (8)

Bakgrunnen for dette målet, er fra FNs ståsted som følger:

Omtrent halvparten av verdens befolkning tjener så dårlig at ikke de kan leve av lønnen sin. Å skape arbeidsplasser av god kvalitet er en stor utfordring for alle land fram mot 2030.

For å utrydde fattigdom og bekjempe ulikhet i verden må alle ha jobber. For at det skal kunne skje må vi skape en rettferdig økonomisk vekst og nye arbeidsplasser. Det betyr at vi må inkludere de unge i arbeidsmarkedet, sørge for et forutsigbart og trygt arbeidsliv, legge til rette for å få flere kvinner i arbeid og redusere uformelt og svart arbeid.

Som en bedrift som foreløpig ikke har ansatte, og er drevet utelukkende ulønnet av sine to eiere, innser vi at vår rolle, på nåværende tidspunkt, er begrenset. Vi har imidlertid store ambisjoner for fremtiden, og vil fokusere på følgende innenfor dette målet:

  • Få unge mennesker ut i arbeid (delmål 8.6) – her er vi allerede i gang og planlegger ansettelse av to yngre medarbeidere i løpet av 2024.
  • Fremme et trygt og sikkert arbeidsmiljø (delmål 8.8) – vi jobber kontinuerlig med å sørge for trygge rammer, både fysisk og psykisk på vår arbeidsplass, og dette vil ha en sentral rolle i vår utvikling av bedriften fremover

Innenfor dette bærekraftsmålet foreligger det store muligheter, og vi er sikre på at vi kan ta en rolle her fremover. Det vil komme flere blogginnlegg om nettopp dette i tiden fremover.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vi benytter oss av informasjonskapsler for å gi deg en god opplevelse på vår side. Om du fortsetter å bruke siden, så godtar du dette.