Åpenhet, hva betyr det?

Åpenhet – Hva betyr det?

«Transparency» er et ord som går igjen når det gjelder dyrefôr. Men hva innebærer det egentlig?

Ulike bransjer går fra tid til annen gjennom ulike trender. Både i dyrefôrbransjen og andre bransjer er «transparency» eller «åpenhet» som vi kaller det et nøkkelord for mange. Også for oss i QualiPet. Så hva betyr det egentlig og hva kan du som forbruker forvente når vi bruker ord som «åpenhet»?

leon-brødre
Leon med brødre

I en artikkel fra petfoodindustry, skrevet av Ryan Yamka, grunnlegger og uavhengig konsulent for Luna Science and Nutrition og sjefsforsker for Earth Animal, tar han opp dette nøkkelordet og opphavet bak. Bakgrunnen for trenden er ifølge Yamka den store tilbakekallelsen av dyremat fra 2007.

  • Forestill deg at du som forbruker kjøper det dyreste for å få det beste produktet, samtidig finner du ut at det samme produktet med nøyaktig samme ingredienser koster halvparten så mye på dagligvarebutikken med et annet produktnavn, sier Yamka i artikkelen.

Ingen av produsentene løy om maten, alle listet opp innholdene i produktet og produsentene sa heller aldri at våre produkter er bedre enn de andre. Utfallet var at en mangel på åpenhet ble synliggjort og nøkkelord som åpenhet ble introdusert. Yamka påpeker at denne mangelen på åpenhet fortsatt finnes i bransjen idag og forklarer videre at flere produsenter leverer til ulike bedrifter under ulike navn.

Denne problemstillingen er viktig for oss i QualiPet.

Før vår lansering har vi brukt flere måneder på å sikre oss at vi kan levere kvalitet på nett. Når vi snakker om åpenhet og transparency mener vi at dere som forbrukere skal vite hvilke ingredienser vi har i produktene, hvor i verden disse kommer fra og hvem som rent fysisk lager våre produkter. Ved lansering vil vi ha mye informasjon om våre underleverandører; hva de heter, hvem de er og viktigst av alt, hvordan de lager maten til våre kjære.

Har du spørsmål så er det bare selvfølgelig bare å fyre løs.

Denne artikkelen ble postet i kategorien Blogg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *